Skip to content

Konferens TILLIT 2.0.

Konferens TILLIT 2.0.

När

19 december 2022 - 20 december 2022    
Hela dagen

Den 19 december presenteras, BUDA – Barn och ungas delaktighet på arbetsmarknaden. Projekt inom det sociala arbetets sfär kommer och går, projekttröttheten är stor. Sällan inkluderas människorna som berörs i jakten på svar och lösningar. Detta ändrar vi på i BUDA. Metoden har utvecklats i Ersboda, Umeå av Rädda Barnen och RFSisu tillsammans. MEDVERKANDE Mahmoud Chninou Rädda Barnen, projektledare BUDA.
Samma dag presenteras också Huset. Huset har utvecklats i Ånge, Västernorrland. Platsen är vald för att den kan representera mindre orter som tappat Arbetsförmedling och där målgruppen är för liten för att upphandlade underleverantörer av KROM (Kundval, Rusta Och Matcha) ska få ekonomisk bäring samtidigt är andelen av de arbetslösa som står långt ifrån arbetsmarknaden stor. MEDVERKANDE Malgorzata Hammarberg arbetsmarknadschef Ånge kommun, Schepim Pirraku, ABF Lära och Jobb, Susanne Vinderå, Coompanion Västernorrland, projektledare HUSET. Se inbjudan

Den 20 december 9.00 – 13.00 föreläser Bi Puranen, som är Generalsekreterare vid World Values Survey och som har gett ut forskningsrapporten Migranternas Röst.
Rubriken på hennes föreläsningen är: Är integration möjlig utan djup kunskap om det svenska samhället och om migranternas värderingar? Ett viktigt tema som har bärighet på en av våra stora utmaningar i Östergötland.

Programblad: https://www.okiost.se/wp-content/uploads/2022/12/Tillit_programblad_hogupplost-3.jpg