Skip to content

Östergötlands Schackförbund

Kontaktperson: Henrik Karlsson

Östergötlands schackförbund håller samman östergötlands schackklubbar och ingår i Sveriges Schackförbund som sammanhåller alla distrikt och schackklubbar i Sverige.
Vår vision är att sprida schacket till alla i hela landet. Vare sig de är unga eller gamla, alla kan spela schack mot vem som helst, även personer som har förhinder att delta i andra evenemang kan vara med oavsett om det är syn eller tal eller språk som hindrar i andra sammanhang så fungerar det med schacket.

Varför vi är med och deltar i Överenskommelsen:

Vi vill bidra med kunskap och engagemang för att vara med och föra personer tillsammans i länet som kanske inte annars träffar varandra, samt för att sprida schacket ännu mer, t.ex. ”Näringslivet möter förorten” är ett projekt som bedrivs genom bidrag från Schack-akademin och avgifter från näringslivet där ungdomar från utsatta områden möter en person från näringslivet och sedan spelar de schack tillsammans mot ett annat par ihopsatt på samma sätt. (Har bl.a. genomförts i Skäggetorp i flera år.)
Vi har även vårt projekt schack4:an där alla fjärdeklassare från länet bjuds in att få instruktioner från en av våra ledare 2-3 gånger och sedan delta i en tävling med möjlighet att kvalificera sig till riksfinalen (där man möter klasser från hela Sverige som gjort samma resa) inkl. rese-bidrag från förbundet att åka på den.