Skip to content

Konferensen Tillit 2.0, 19 – 20 december i Linköping

Sociala ekonomins utvecklingspartnerskap i Östergötland (SE UPP) bjuder tillsammans med projektet #vägledKompetens och Region Östergötland in till två dagar med kompetensutveckling och inspiration för samverkan mellan offentlig- och idéburen sektor.

Båda dagarna hålls på Linköpings Konsert och Kongress. Ange i anmälan vilka dagar du vill delta.

DAG 1, den 19 december, på Linköpings konsert och kongress presenteras, BUDA – Barn och ungas delaktighet på arbetsmarknaden. Projekt inom det sociala arbetets sfär kommer och går, projekttröttheten är stor. Sällan inkluderas
människorna som berörs i jakten på svar och lösningar. Detta ändrar vi på i BUDA. Metoden har utvecklats i Ersboda, Umeå av Rädda Barnen och RFSisu tillsammans.

MEDVERKANDE: Mahmoud Chninou Rädda Barnen, projektledare BUDA.

Samma dag presenteras också Huset. Huset har utvecklats i Ånge, Västernorrland. Platsen är vald för att den kan representera mindre orter som tappat Arbetsförmedling och där målgruppen är för liten för att upphandlade underleverantörer av KROM (Kundval, Rusta Och Matcha) ska få ekonomisk bäring samtidigt är andelen av de arbetslösa som står långt ifrån arbetsmarknaden stor.

MEDVERKANDE: Malgorzata Hammarberg arbetsmarknadschef Ånge kommun, Schepim Pirraku, ABF Lära och Jobb, Susanne Vinderå, Coompanion Västernorrland, projektledare HUSET.

DAG 2, 20 december, börjar med fika 08.30 och det bjuds på lunch. Kom och lyssna på Bi Puranen, Generalsekreterare vid World Values Survey, som har gett ut forskningsrapporten Migranternas Röst och föreläser om värderingar.
Rubriken på föreläsningen: Är integration möjlig utan djup kunskap om det svenska samhället och om migranternas värderingar? Ett viktigt tema som har bärighet på en av våra stora utmaningar i Östergötland.

Vänligen välj aktivitet nedan med eller utan lunch beroende på om du vill ha lunch så att vi i möjligaste mån kan undvika matsvinn.

Vid eventuell allergier meddela: margareta.wandel@regionostergotland.se.

Förmiddagen arrangeras av Sociala ekonomins utvecklingspartnerskap i Östergötland i samarbete med Region Östergötland och projektet #vägledKompetens som finansieras av Europeiska socialfonden (ESF) vilket innebär att deltagare behöver anmäla sig och signera sin medverkan på en närvarolista på plats eller digitalt. Läs mer om hur dina uppgifter behandlas på ”Att delta i ett ESF-projekt”.

Sista dag du kan anmäla dig är 14 december. Anmäl dig här bit.ly/3iqltnG